Olimpul renaste

zeul era prezent in geniul lui Socrate cand s-a urcat in Olimp si a batut cu pumnul in masa pana s-a facut liniste. Iar Socrate nu era nici primul nici ultimul care observa inconsecventa Olimpului. Ceea ce oamenii nu au inteles este ca Socrate nu voia sa i se faca o statuie ci sa inteleaga cu mintea lor ca bine/dreptate este un concept si o idee nu o persoana care bate cu pumnul in masa fie ea zeus in persoana. Apropo de persoana zeului… Isus cu ce poate rezolva falsa\adevarata dilema daca a pretins ca el este intruchiparea binelui si ca acest bine rezida in slujirea semenului?

imperiul roman incearca sa transpuna idee de republica a lui Plato, prin pax romana in care guverneaza, dura lex sed lex a se citi este ordine cata vreme autoritatea romana este prezenta. Olimpul nu a murit niciodata, nici macar in crestinism.

Treci uneori fraudulos dinspre greci catre evrei. Nu ca as pretinde ca evreii erau mai oameni\animale decat ceilalti. Cum la fel de fraudulos il treci pe zeul Iehova cand in Olimp cand in Sinai. Ca sa fim punctuali, Zeul Iehova este deasupra Olimpului sau face si el parte din mascarada asta olimpiana. Nu ca as apara unele aspecte negative ale zeului Iehova dar nu ai criteriu. Pe de o parte profetii fac o revolutie politeism\monoteism pe de alta parte monoteismul asta al evreilor era de fapt un politeism a la grec\Olimp?!

Tot fara criteriu deconstruiesti Ps 82 in care Elohim este cand creatura cand zeul. Daca nu ar fi fost ciorba asta postmodernista partea de la min 32 la final este sublima.

nu uitati ca dincolo de revolutii si evolutii…si preoti

Olimpul renaste

 

in marginea articolului  oxigenat

Binele depinde de Dumnezeu

Depinde Binele de Dumnezeu?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: